Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
31.mai 2023

Ansvarsrapport 2022

I dag har vi offentliggjort ansvarsrapporten vår for 2022. Her kan du lese om hvordan vi jobber med ansvar i hele verdikjeden - med ECC som ny standard for dyrevelferd, og fornybar energi i fabrikk og fjøs, som noen av temaene.

Ansvar i Norsk Kylling AS handler også om hvordan vi samarbeider med bonden og sikrer en økonomisk forutsigbar drift for dem. Det handler om hvordan vi har byttet ut diesel med biogass, hvordan vi utvikler mer miljøvennlig emballasje, og hvordan vi forlenger holdbarheten på produktene våre.

Ansvar handler om å bli bedre

Selv om vi gjør mye bra, handler ansvar også om å vise det vi som selskap skal bli bedre på. En av de viktigste utfordringene vi står ovenfor nå, er hvordan kyllingfôret vi bruker kan bli mer klima- og miljøvennlig. I fjor kom 70 prosent av klimafotavtrykket vårt fra fôret vi bruker. En av grunnen til at avtrykket er høyt, er fordi soya fortsatt er en nødvendig proteinkilde i fôret.

I 2022 halverte vi andelen soya i fôret, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Sammen med forskningsmiljøene og fôrprodusentene utvikler vi et nytt fôr som er næringsrikt, kortreist og bærekraftig. Målet vårt er at fôret vi bruker er soyafritt innen 2030.

Vi er utrolig stolte over alt vi får til sammen med de 133 bøndene vi samarbeider med. Og hvordan våre 350 engasjerte og dyktige ansatte tar ansvar for å nå visjonen om å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede.

 

Les hele ansvarsrapporten her.