Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
16.mai 2024

Britannia Hotel velger kvalitet og god dyrevelferd

På Britannia Hotel i Trondheim er de opptatt av dyrevelferd og kvalitet. Derfor serverer de kun kylling produsert av Norsk Kylling.

 

Norsk Kylling leverer kylling til alle de seks ulike mat- og drikkekonseptene på Britannia hotel. Britannia hotel er et restauranthus som tilbyr alt fra fine dining og afternoon tea til mer uformelle spisesteder. 

 

Det viktigste for oss kokkene er kvaliteten på råvaren. Det vil si smaken, teksturen og utseende. At varen er lokal, har god dyrevelferd og en fantastisk historie er også viktige elementer for oss, sier Espen Aunaas, Executive Chef på Britannia Hotel.

 

Kylling som vokser saktere, smaker bedre

 

En kylling som vokser saktere gir friskere kyllinger som leker mer og utøver mer av sin naturlige adferd enn hurtigvoksende kyllinger.

 

På Britannia skal vi servere den beste kyllingen, og den får vi fra Norsk Kylling. Vi merker forskjell på kylling, og opplever at en kylling som vokser saktere har bedre tekstur, at den har litt motstand uten å være seig eller for myk. Den er også helt klart bedre på smak, sier Aunaas.

 

Hubbard-kyllingen har dokumentert bedre dyrevelferd enn standardkyllingen som det er vanlig å produsere i Norge. 

 

Den beste kyllingen

 

Norsk Kylling tror på ansvarlig matproduksjon, og at bedre dyrevelferd gir råvarer av bedre kvalitet. Vi bruker derfor kun kylling som vokser saktere, og gir kyllingen et aktivt liv der den får god plass til å utøve mer av sin naturlige adferd. Det er uten tvil viktig for dyrevelferden, men det påvirker også kjøttets struktur og kvalitet.

 

– At kokkene på Britannia velger kylling fra Norsk Kylling på grunn av kvaliteten er en stor anerkjennelse. Vi har valgt en kyllingtype som vokser saktere. Slik kan våre kunder være sikker på at vi tar ansvar for bonden, miljøet og dyrevelferden, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling.

 

Spiser du kylling produsert av Norsk Kylling kan du derfor være sikker på at vi tar ansvar for bonden, miljøet og dyrevelferden. Slik kan du spise kylling med god samvittighet.

 

Kommer for opplevelsen

Gjestene på Britannia er opptatt av kvalitet og at de får en opplevelse rundt måltidet.

 

Gjestene i våre restauranter er godt opplyste. De ønsker gode råvarer som er tilberedt på en bedre og annerledes måte enn det de selv får til hjemme. Når du har en god råvare gjør det jobben vår enklere, og det gir oss et større spillerom i den kreative prosessen, forteller Aunaas.