Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
28.april 2023

Den eneste som følger europeisk dyrevelferdsstandard 100 prosent

I april lanserte Compassion in World Farming (CiWF) sin årlige European ChickenTrack-rapport. Den viser at Norsk Kylling fortsatt er den eneste storskala kyllingprodusenten som opererer 100 prosent i samsvar med kravene i dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC).

- Sertifiseringen som gjør oss verdensledende på dyrevelferd er et resultat av tett samarbeid mellom bonden, dyrevernorganisasjoner og kunnskapsmiljøene rundt oss, og hadde ikke vært mulig uten kompetansen og innsatsen til alle de som jobber i Norsk Kylling. Vi mener at dersom man kan forbedre dyrevelferd innen matproduksjon, så er det en forpliktelse å gjøre det. Dette er ansvarlighet i praksis for oss, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken.

 

Dyrevelferd er integrert i hele verdikjeden

Rapporten fremhever at Norsk Kylling har lyktes med å integrere god dyrevelferd i hele verdikjeden. Compassion in World Farming skriver blant annet:

 

"The producer has successfully demonstrated its firm belief that animal welfare can be both sustainable and profitable as its value chain requires three million fewer birds per annum to produce an equivalent amount of meat".

 

For oss handler god dyrevelferd om hvilken kyllingtype vi bruker, om bedre plass og naturlig lys i fjøs, om fôr, og hvordan vi tilrettelegger for at kyllingene kan være aktive.

Hele ChickenTrack-rapporten kan du lese her.

 

Om ChickenTrack

ChickenTrack måler fremgangen til selskaper som har forpliktet seg til dyrevelferdsstandarden ECC. Hensikten med rapporten er å sørge for etterlevelse av ECC-kravene, og oppmuntre til åpenhet og transparens ved å dele de gode historiene om selskapene som viser vei.

Compassion in World Farming (CiWF) er en interesseorganisasjon som jobber for bedre standarder innen dyrevelferd hos husdyr. CiWF er en av 37 ledende dyrevernorganisasjoner som står bak European Chicken Commitment (ECC).