Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
10.oktober 2023

Derfor har det noe å si hvilken kylling du spiser

Selv om det er mange ting som påvirker dyrevelferden til kyllingene, er det umulig å komme utenom kyllingen vi bruker.

Siden 2018 har vi i Norsk Kylling og REMA 1000 kun benyttet kylling som vokser saktere, og har med overgangen fra en hurtigvoksende kyllingtype oppnådd dokumentert bedre dyrevelferd.

Kjøper du Solvinge- og Stangeprodukter på REMA 1000, kan du være sikker på at vi tar ansvar for bonden, miljøet og dyrevelferden. Slik kan du spise kylling med ekstra god samvittighet. En kylling som har det bedre, smaker bedre!

Vi vet at kylling som vokser saktere er friskere, leker mer, og utøver mer av sin naturlige adferd, enn hurtigvoksende kyllinger.

Hva betyr dette for deg som forbruker?

Velger du Solvinge- og Stangeprodukter produsert av Norsk Kylling, kan du være sikker på at vi tar ansvar for bonden, miljøet og dyrevelferden. Slik kan du spise kylling med ekstra god samvittighet. En kylling som har det bedre, smaker bedre!

 

Om Norsk Kylling

Norsk Kylling drifter en helintegrert verdikjede for bærekraftig produksjon av kylling. Sammen med 134 bønder i Midt-Norge leverer vi sunn og trygg mat av høy kvalitet. I 2022 ble vi den første produsenten i verden til å legge om hele produksjonen etter den internasjonale dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment (ECC).

 

Les mer om ECC her, og om saktevoksende kylling her.