Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Heder og ære til bønder i Steinkjer, Midtre Gauldal og Trondheim

Bønder fra Singsås, Beitstad, Spongdal og Rognes er kåret til årets produsenter i Norsk Kylling. De utmerker seg med svært solide produksjonsresultater, gode rutiner og pågangsmot som hele verdikjeden drar nytte av.

 

– Vi samarbeider med svært dyktige bønder i hele Midt-Norge, som vi både unner og beundrer gode prestasjoner. I dag har vi gjort ekstra stas på fire av dem som utmerket seg i 2024. Med solide produksjonsresultater og forbilledlig oppfølging av dyrene, leverer de topp kvalitet på arbeidet sitt, forteller produksjonsdirektør i Norsk Kylling, Tor Inge Lien.

 

Årets produsenter

·       Årets produsent oppal: Arild Foros og Camilla Fyhn, Singsås

·       Årets produsent rugeegg – Heidi Verstad og Roar Aakervik, Beitstad

·       Årets slaktekylling-produsent (Solvinge) – Trond og Eli Stenstad, Spongdal

·       Årets slaktekylling-produsent (Stange) – Marianne og Odd Fløttum Bones, Rognes.

 

Både Marianne og Odd Fløttum Bones på Rognes, og Arild Foros og Camilla Fyhn på Singsås, får prisen for andre år på rad.

 

Prisene ble delt ut på årskonferansen Norsk Kylling arrangerer for bøndene de samarbeider med. Den fant sted på Clarion Hotel og Congress Trondheim 1. februar.

 

Viktig for læring og utvikling

Norsk Kylling samarbeider med 142 bønder i Midt-Norge, og har ambisjon om å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede. Lien forteller at Norsk Kylling ikke bare hedrer de som kan vise til gode produksjonsresultater, men også dem som fremmer samarbeid og læring på tvers i verdikjeden.

 

– Utvikling og forbedring er viktig, enten det er på drift eller innen dyrevelferd. Årets produsenter utmerker seg på læring og forbedring, og vi er veldig glade for at vi har så gode ambassadører for Norsk Kylling, sier Lien.

norskkylling.videomakeriet.nicholaslund.trondheim-49.jpg 

Årets produsent oppal: Arild Foros og Camilla Fyhn, Singsås.

For andre år på råd får Arild Foros og Camilla Fyhn utmerkelsen årets produsent oppal. De gjør en viktig jobb som oppvekstbønder for det som skal bli rugeegg høner og haner. De siste årene har de jobbet målrettet med å optimalisere egen produksjon. Dette har resultert i svært jevne og gode resultat på hver eneste flokk i året som har gått. Arild og Camilla fanger tidlig opp utfordringer, og tar tak i forbedringer med en gang. Samlet sett har dette gitt meget godt grunnlag for høy produksjon videre inn i rugeeggproduksjonen.

 

Arild og Camilla er god på samarbeid, de deler gjerne egen kunnskap og løsninger som andre også kan nyte godt av.  De har to fjøs med oppalskylling, og to slaktekyllingfjøs. De har samarbeidet med Norsk Kylling siden 2015, har investert i grønne energiløsninger som flisfyringsanlegg, solceller og varmegjenvinnere. De holder til på Singsås i Midtre Gauldal.

norskkylling.videomakeriet.nicholaslund.trondheim-8.jpg

Årets produsent rugeegg – Heidi Verstad og Roar Aakervik, Beitstad

Heidi Verstad og Roar Aakervik har samarbeidet med Norsk Kylling siden 2021. De har siden oppstarten produsert og levert gode og jevne resultater i rugeeggproduksjonen sin, som er Norsk Kylling sin mest krevende produksjon.

  

Heidi og Roar har bemerket seg med et veldig godt øye for fuglene. De tar daglig gode valg og vurderinger for å dekke dyrenes behov - noe som igjen gir en stabil, god produksjon, med lav dødelighet og god dyrevelferd.

 

De legger ned mange timers arbeid med flokken, noe som gir et høyt antall egg av god kvalitet, med en gjennomsnittlig klekkeprosent på 88,4. Dette vitner om en utrolig god røkting gjennom hele flokkens liv.

 

Fjøset på Beistad i Steinkjer kommune er på 1060 m2 og de har plass til 6920 høner.

 

norskkylling.videomakeriet.nicholaslund.trondheim-18.jpg

 

Årets produsent slaktekylling, Solvinge - Trond (og Eli) Stenstad, Spongdal

Årets produsent Solvinge har utmerket seg med svært gode resultater i året som har gått. Trond og Eli har svært gode rutiner, og «alt på stell, alltid». Det systematiske arbeidet i fjøset gir svært gode produksjonsresultater, med tilvekst langt over snittet, lave sykdomskassasjoner og lav totaldødelighet.

 

Trond og Eli har et fjøs på 1144 m2 på Spongdal og har plass til 14 500 kyllinger. De har samarbeidet med Norsk Kylling siden 2013. De har investert i grønne energiløsninger som solcellepanel på taket og varmegjenvinner i fjøset.

 

norskkylling.videomakeriet.nicholaslund.trondheim-33.jpg

Årets Stangeprodusent: Marianne (og Odd) Fløttum Bones, Rognes

For andre år på rad får Marianne og Odd Fløttum Bones utmerkelsen årets Stangeprodusent. Marianne og Odd har et stort engasjement for dyrene sine, utmerker seg med gode produksjonsresultater, med ekstraordinær innsats for dyrevelferden. Marianne og Odd gjør ting helhjertet og gjennomtenkt, og det vises i produksjonen. De har lave sykdomstall, fine tråpute-resultater, god kontroll på styring av huset og er snar til å gjøre justeringer når det er nødvendig.

Marianne og Odd holder til på Rognes, og har et fjøs på 1595 m2 med plass til 17 300 kyllinger. De har samarbeidet med Norsk Kylling siden 2021.