Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
04.januar 2024

Norsk Kylling fikk toppscore i global standard for mattrygghet

Norsk Kylling har fått høyeste karakter i den globale standarden for mattrygghet, BRCGS.

Gjennom målrettet arbeid i alle ledd i produksjonen på fabrikken på Orkanger ble selskapet tildelt karakteren AA etter fem dagers revisjon. Revisjonen ble gjennomført av DNV.

– Vår nye fabrikk ble BRCGS-sertifisert for første gang i 2022, da med karakter A. Med vår omfattende bygningsmasse og prosess var dette imponerende. Det at vi nå følger opp med AA er helt fantastisk, sier fabrikkdirektør, Gunnar Andreas Aarvold.

Ekstern revisjon gjør oss bedre

Norsk Kylling sin visjon er å bli verdens beste næringsmiddelverdikjede. Toppkarakteren i BRCGS-sertifiseringen er et kvalitetsstempel som underbygger at selskapet er på riktig vei. Revisjonen omfattet hele produksjonen på fabrikken, fra slakting til ferdig produkt og emballasje.

– Våre gode rutiner, strukturer og oppfølgingen av daglig drift gjør at vi er i stand til å holde en høy standard i hele produksjonen. Vi ser at hardt arbeid gir resultater, og det er veldig gledelig at vi får annerkjennelse for denne jobben, sier kvalitetsleder Solfrid Bjørkøy.

Kvalitetsstempel for forbrukeren

For forbrukeren er denne sertifiseringen en forsikring om at Norsk Kylling sine produkter, som blant annet selges under merkevarene Solvinge og Stange i REMA 1000, er ansvarlig produsert og av høyeste kvalitet.

Om BRCGS

BRCGS (British Retail Consortium Global Standards) er en global og anerkjent standard for revidering av mattrygghet og kvalitet. BRCGS var den første standarden for mattrygghet som ble godkjent av Global Food Safety Initiative (GFSI).


Sertifiseringen gjennomføres årlig av et godkjent sertifiseringsorgan. Norsk Kylling ble revidert av DNV, og oppnådde i år beste mulige karakter.