Gå til hovedinnholdet Gå til menyen

Norsk Kylling har grønt lys i Dyrevernalliansens forbrukerguide

Dyrevernalliansen har relansert appen Dyrevennlig, og offentliggjorde i dag at forbrukerguiden gir grønt lys til alle produktene produsert av Norsk Kylling.  

Det betyr at dyrevelferden i produksjonen av kylling fra Stange, Solvinge, Prima og Norsk Kylling er vurdert til det beste nivået som er mulig å få kjøpt i dagligvarehandelen. 

– Det grønne lyset er en fantastisk anerkjennelse av jobben vi gjør på dyrevelferd i hele verdikjeden, og vi er utrolig stolte av at vi har nådd det øverste nivået i forbrukerguiden, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling.   

Alle produkter på øverste nivå i forbrukerguiden 

Norsk Kylling, Stange, Solvinge og Prima er alle produsert etter den samme standarden for dyrevelferd og er vurdert til det beste nivået i guiden. I alt får ti merkevarer det grønne lyset, og REMA 1000-eide Norsk Kylling står bak fem av disse.

Bilde: Utklipp fra Dyrevennlig.

Talseth forteller at Norsk Kylling har vært gjennom en omfattende omstilling de siste årene, og gjort store forbedringer på dyrevelferden. – I 2018 byttet Norsk Kylling til en kyllingtype som vokser saktere, i 2022 la vi om hele produksjonen til den internasjonale dyrevelferdsstandarden ECC, og i 2023 åpnet vi nytt rugeri som gir kyllingene vann, fôr og lys umiddelbart etter klekking. Summen av alt dette er betydelig bedre dyrevelferd, og det er det grønne lyset i forbrukerguiden en viktig bekreftelse på.  

Ansvarlig eier gjør bedre dyrevelferd tilgjengelig for alle 

Talseth forteller at endringene har vært mulig fordi REMA 1000 som eier har prioritert å investere i ansvarlig matproduksjon, og samtidig vært opptatt av at god dyrevelferd ikke skal være et premiumprodukt, men tilgjengelig for alle. Grønt lys til alle produktene bekrefter dette. 

– Uansett om forbrukerne kjøper Solvinge på REMA 1000, kyllingpølse på Cirkle-K eller en hovedrett med kylling på Britannia Hotel, så kan de spise med god samvittighet. Det er jeg utrolig stolt av, avslutter Talseth. 

Fakta om Dyrevennlig 

Dyrevennlig er en forbrukerguide som er tilgjengelig som app og på Dyrevernalliansens nettside. Dyrevernalliansen har utarbeidet guiden på bakgrunn av egenerklæringer og innsendt informasjon fra bedriftene, og må derfor ikke forveksles med Dyrevernmerket som er en egen sertifisering.