Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
14.mars 2024

Norsk Kylling på Bocuse d’Or

Når Europas beste kokker skal kjempe om plass til verdensfinalen i Bocuse d’Or stiller Norsk Kylling som stolt sponsor.  

Bocuse d’Or Europa, som arrangeres i Trondheim spektrum 19.-20.mars, er den viktigste konkurransen innenfor kokkekunst. Håvard Werkland representerer Norge når til sammen 20 land skal ut i kokkekamp. De ti beste lagene går videre til den internasjonale Bocuse d’Or-finalen i Lyon.  

Møt oss i Trondheim spektrum 

Norsk Kylling er godt representert under arrangementet. Vi står på stand sammen med Stange Gårdsprodukter i EXPO-messen under Bocuse d’Or. EXPO-messen arrangeres av Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Det er også mulig å kjøpe kylling produsert av Norsk Kylling i Food Courten.  

Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling deltar på fagseminaret “bærekraftig matsystem”.  

Sjetteklassinger skal lære om kylling og god dyrevelferd  

Under Bocuse d’Or i Trondheim skal 200 sjetteklassinger få kjennskap til de ulike stykningsdelene som en kylling består av.   

Det er Credo kompetansesenter som har regien på arrangementet for elevene. Norsk Kylling skal bidra med et læringsopplegg rundt kylling. Dette består av forberedelse på skolene i forkant, og aktiviteter under konkurransedagene.  

– Læringsopplegget er basert på kompetansemålene til 6.klasse. Målet er at elevene skal få kjennskap til de ulike delene til kyllingen som er sentral i norsk kosthold. Her skal det kartlegges hvilke deler av kyllingene elevene kjenner til, hvilke matretter de ulike delene kan brukes til, hva er kyllingkraft og hvordan lages det og hvilke næringsstoffer finnes i kraft, sier Gisle Ranum, Salgsdirektør i Norsk Kylling. 

I forkant har skolene fått tilsendt plakater og informasjon om kyllingtypen Hubbard som Norsk Kylling produserer. Dette er en kylling som vokser saktere, og som har det bedre enn standard kyllingen i Norge.

 

Den beste kyllingen 

Under konkurransedagene får elevene lære enda mer om kylling i kunnskapshallen.  

–Elevene vil få testet det de har lært ved å pusle et puslespill hvor motivet er en Hubbard-kylling. Her skal de sette sammen kyllingen og finne fram til alle fordelene ved en kylling som vokser saktere, sier Gisle Ranum.  

Elevene vil blant annet få kunnskap om at Norsk Kylling bruker en kylling som vokser saktere og har det bedre. Den har et sterkere hjerte, sunnere appetitt, større vinger og lår, bedre balanse, sterkere bein og mindre bryst. Norsk Kylling er verdensledende på dyrevelferd.