Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
28.februar 2022

Norsk Kylling skal kun produsere etter ECC-standard

I løpet av 2022 er all kylling i Norsk Kylling sin verdikjede produsert kun i henhold til dyrevelferdskrav i European Chicken Commitment (ECC).

 

Dagens forbrukere er i økende grad engasjerte i hvor maten man kjøper kommer fra, og hvordan den produseres. For Norsk Kylling er god dyrevelferd, sammen med ansvarlig og bærekraftig drift, vår høyeste prioritet.

Sammen med REMA 1000 har vi derfor, i tillegg til eksisterende krav for dyrevelferd gjennom både offentlige krav (Forskrift om hold av høns og kalkun) og bransjekrav (gjennom landbrukets eget Kvalitetssystem i landbruket, KSL), forpliktet oss til den internasjonale standarden European Chicken Commitment (ECC) som fremmer dyrevelferden gjennom konkrete målbare tiltak.

Standard utarbeidet av ledende dyrevernorganisasjoner

European Chicken Commitment (ECC) er en standard utarbeidet av 37 verdens ledende dyrevernsorganisasjoner, blant annet Anima og Compassion in World Farming (CiWF).

Blant kravene som stilles for å bli ECC-produsent er disse:

  • en mer saktevoksende kyllingtype
  • bedre plass for kyllingene i fjøset
  • naturlig lys
  • miljøberikelser
  • tredjepartskontroll for å sikre produksjon i henhold til krav.  

Norsk Kylling har tatt flere grep for å sikre bedre dyrevelferd, blant annet skiftet vi til en mer saktevoksende kyllingtype i 2018. Vi forpliktet oss til ECC-standarden i 2020, og vil innfri alle krav for all vår produksjon i løpet av 2022.

Vi setter en ny standard for vår bransje

Med dette blir vi verdens første ECC-sertifiserte industrielle produsent i stor skala, og REMA 1000 blir første dagligvarekjede i verden som kun selger kylling produsert i henhold til ECC-krav. Vi setter med dette en ny standard for vår bransje.

Store, multinasjonale aktører som KFC, Marks&Spencer, Unilever, Nestlé og Danone har også forpliktet seg, og i Europa er det nå om lag 270 aktører som har forpliktet seg til denne standarden. De aller fleste av våre konkurrenter har også forpliktet seg, men de færreste kan levere 100 prosent på ECC-standarden før i 2026.

 

I tett samarbeid med våre 133 midtnorske bønder som leverer kylling til oss, sikrer vi bærekraftig og ansvarlig produksjon av kylling, som gir våre kunder sunn og trygg mat av høyeste kvalitet til laveste pris.