Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
14.september 2023

Ny administrerende direktør i Norsk Kylling

Hilde Talseth blir ny administrerende direktør i Norsk Kylling. Talseth tar over stillingen etter Kjell Stokbakken, som skal over i ny rolle i Reitan Retail.

Talseth kommer fra stillingen som direktør for bærekraftig innovasjon i Norsk Kylling, og starter i ny rolle 1. november 2023. Den nye topplederen har hatt flere lederstillinger i Norsk Kylling, og har lang ledererfaring fra blant annet Norbit, Nortura og Nova Sea.

- Norsk Kylling er i dag et av verdens mest bærekraftige selskaper for produksjon av hvitt kjøtt. Som direktør for bærekraftig innovasjon har Hilde ledet store og viktige prosjekt, og vært en svært viktig drivkraft i utviklingen av Norsk Kylling. Hun er visjonær og strategisk, og har lederegenskaper som blir viktig for Norsk Kylling fremover, sier CEO i Reitan Retail og styreleder i Norsk Kylling, Ole Robert Reitan.

Norsk Kylling produserer Solvinge og Stangekylling for REMA 1000, som er en del av Reitan Retail.

Lang ledererfaring fra matproduksjon

I løpet av de siste syv årene har Hilde Talseth ledet Norsk Kyllings overgang til en saktevoksende kyllingtype, hatt ansvaret for store grønne omstillinger, og vært prosjekteier for etableringen av det nye rugeriet til Norsk Kylling på Støren.

Talseth er glad for tilliten og ser frem til å utvikle Norsk Kylling videre.

- Jeg kunne ikke fått en bedre jobb. Norsk Kylling har en unik verdikjede med fantastiske medarbeidere. Jeg gleder meg til å fortsette det viktige arbeidet med ansvarlig og bærekraftig matproduksjon i Midt-Norge.

Hun legger til at arbeidet med å utvikle Norsk Kylling til å bli verdens mest bærekraftige verdikjede for kylling fortsetter.

- Selv om vi har en solid infrastruktur på plass i verdikjeden, har vi mange viktige prosjekt foran oss. Ny dyrevelferdsmelding skal snart behandles i Stortinget, vi er også en viktig bidragsyter i regjeringens mål om mer bærekraftig fôr, forteller hun.

Får ny rolle i Reitan Retail

Kjell Stokbakken har ledet Norsk Kylling gjennom en imponerende endringsreise de siste åtte årene og går over i en ny rolle i Reitan Retail.

- I Kjell sin tid som leder har Norsk Kylling blitt en av verdens mest bærekraftige verdikjeder for hvitt kjøtt og er i verdenstoppen innen dyrevelferd. Nå ønsker vi bruke lederkompetansen hans andre steder i Reitan Retail, og jeg er veldig glad for at Kjell ønsker å påta seg nye lederutfordringer hos oss, sier Ole Robert Reitan.

- Jeg har fått være med på en fantastisk utvikling og snuoperasjon i Norsk Kylling, med innføring av en saktevoksende kyllingtype, ny fabrikk på Orkanger og nytt Rugeri på Støren. Etter åtte år føles det riktig å takke ja til nye oppgaver i Reitan Retail. Jeg er takknemlig for samarbeidet med alle gode kollegaer og bøndene i verdikjeden. Jeg er veldig stolt av alt vi har bygd sammen, og måten vi har gjort det på, sier Kjell Stokbakken.