Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
25.september 2023

Thamsprisen 2023 til Kjell Stokbakken

Administrerende direktør i Norsk Kylling, Kjell Stokbakken, får Thamsprisen for sitt arbeid for vekst og nyskaping i Orkland.

Juryen fremhever at Kjell sitt engasjement og tanke om å tenke større enn seg selv, har skapt stor verdi i regionen, både i form av arbeidsplasser og bærekraftig industriutvikling.

- Kjell er en stor strateg og har vært meget sentral i utviklingen av en merkevare som andre konkurrenter ser opp til. Han har en evne til å finne gode og viktige strategiske samarbeidspartnere og er tydelig på at det er laget som er viktigst, uttalte Ståle Vaag i Orkland Næringsforening under utdelingen.

Stolt over laginnsatsen

Administrerende direktør, Kjell Stokbakken, er stolt og takknemlig for prisen.

– Jeg er stolt av å bli tildelt årets Thamspris, jeg er stolt av det vi har fått til, og ikke minst måten vi har gjort det på. Laginnsatsen og åpenheten i hele verdikjeden har bidratt til at vi i dag utgjør en forskjell. Det blir lagt merke til, og æren for det arbeidet deler jeg med mange, forteller han.

Ansvar og bærekraft i alle ledd

Juryen berømmer Kjell sin innspilling om at det lønner seg å gå inn i enhver problemstilling på ordentlig vis. Ansvarsforståelsen har blitt en struktur som har forplantet seg i hele selskapet.

- Norsk Kylling har bygd en av verdens mest energismarte produksjonsanlegg på Orkanger, og imponerer i hvordan de jobber for å redusere klima- og miljøavtrykk i alle ledd, sa Vaag under utdelingen.

Vaag trakk også frem hvordan Norsk Kylling sin satsing på å bli verdens beste næringsmiddel-verdikjede også satt Orkanger på kartet, både i Norge og internasjonalt. Den nye fabrikken og foredlingsanlegget på Orkanger, har ført til økt tilflytting og ca. 370 arbeidsplasser innen en rekke arbeids- og kompetanseområder til Orkland.

 

Prisen på 25 000 kr har Kjell valgt å gi til Frelsesarmeen.

 

Om Thamsprisen

Thamsprisen er en næringspris som deles ut på Thamskonferansen hvert år. Prisen skal være en påskjønnelse til personer, bedrifter eller organisasjoner som på en særskilt måte har bidratt til utvikling, kompetansebygging og sysselsetting i Orkland.

Prisen er på 25 000 kr, og en plakett laget og gitt av Kajsa Selnes i Allsidig Design.