Gå til hovedinnholdet Gå til menyen
17.november 2023

Tre medaljer i NM i kjøttprodukter

Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund har kåret landets beste kjøttprodukt. Det ble en sølvmedalje og to bronsemedaljer til Norsk Kylling under årets prestisjefylte konkurranse.

Norsk Kylling ble tildelt sølvmedalje for pålegg naturell og bronse for pålegg rosmarin og basilikum, og kyllingfilet soltørket tomat og basilikum.

- Vi er veldig fornøyde med denne anerkjennelsen. NM-medaljene er et kvalitetsstempel som viser at vi produserer smakfullt og bærekraftig kylling, sier pølsemaker Øyvind Andersen.

Tøff konkurranse

- For Norsk Kylling er dette en mulighet til å få en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene våre, sier Andersen.

I NM i kjøttprodukter settes produktene opp imot konkurrentenes produkter og over tid bidrar dette til å heve kvaliteten på norske kjøttprodukter.

- Vi jobber mye med produktutvikling og testing for å tilfredsstille forbrukerens ønsker og behov. Det er stas å få bekreftelse av fagfolk på at vi har laget flere kvalitetsprodukter, sier Øyvind Andersen.

NM i kjøttprodukter

NM i kjøttprodukter arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor fagfolk vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.


I konkurransen deltar rundt 500 produkter fra over 60 kjøttprodusenter hvert eneste år om å oppnå NM-titler og medaljer. Poenget med kåringen er å gi norsk kjøttindustri en uavhengig og faglig tilbakemelding på produktene sine.